Skip to main content

De multe ori găsim antreprenori care decid să facă față sarcinii de a-și crea propria publicitate pe rețelele de socializare. Este adevărat că, pe de o parte,ei sunt oamenii care ar trebui să-și cunoască cel mai bine afacerea, dar pe de altă parte, cu siguranță nu au toate instrumentele și cunoștințele necesare pentru a crea campanii cu adevărat eficiente.

Dacă sunteți unul dintre acești oameni curajoși care au nevoie să își creezi propriile reclame pe Facebook, permiteți-ne să vă povestim unele dintre cele mai frecvente greșeli care sunt comise.

1. Nu aveti clientul ideal bine definit

 

O greșeală foarte frecventă este să ne concentrăm doar asupra produsului și nu asupra clientului. Este important aici să începem să diferențiem, să creăm subtilități și să observăm micile detalii pe care le putem identifica pentru a crea grupurile potențialilor noștri clienți. Decizia clientului ideal se poate face pe baza caracteristicilor demografice, pe baza intereselor sau pe baza dezvoltării profilului lor.

Acesta este unul dintre pașii fundamentali. Și de multe ori face diferența între succesul campaniilor noastre și eșec. De aceea nu trebuie să reducem niciun efort în definirea și testarea clienților noștri ideali. De la analiza clienților actuali, până la lansarea de sondaje și studierea datelor colectate.

Trebuie să știm nu numai modul în care produsul sau serviciul nostru va ajuta oamenii, ci și modul în care produsul sau serviciul îndeplinește ceea ce este important pentru ei. Și este că de multe ori tot ceea ce înconjoară produsele noastre are o mare importanță și un mare impact.

Dacă, de exemplu, vă imaginați că doriți să cumpărați haine, designul poate fi important, precum și calitatea. Dar unde putem face cu adevărat diferența este atunci când ne conectăm cu valorile profunde ale acelei persoane. Dacă o persoană cumpără haine și atunci când le îmbracă, simte că este o persoană care are grijă de lume, deoarece țesăturile sunt ecologice, vom fi reușit să ne conectăm cu un sentiment profund al valorii acelei persoane. Și asta ne va face să obținem clienți care doresc să fie în continuare alături de noi.

De aceea este întotdeauna important să dezvoltăm profilul viitorilor noștri clienți înțelegând nu numai ceea ce au nevoie, doresc și le place, ci și ceea ce este important pentru ei. Ce impact are și cum se conectează produsele sau serviciile noastre cu ceea ce este semnificativ pentru ei.

2. Gânditi-vă că multe dintre anunturile care sunt făcute pe Facebook sunt direct gândite pentru a vinde.

 

Facebook este o rețea socială cu o acoperire enormă, dar oamenii care petrec timp pe ea nu o fac direct cu intenția de a cumpăra. Gândiți-vă la propria experiență, în timp ce consumați conținut pe Facebook, vă gândiți să cumpărați ceva?

Dacă nu căutați un produs foarte specific și doriți să aveți dovezi sociale, este dificil să fiți predispuși să cumpărați ceva.

Principalul lucru, când ajungem la potențialii noștri clienți, este pur și simplu să le atragem atenția pentru a putea începe stabilirea unei relații cu ei. O relație în care ei ne cunosc și unde nu mai suntem străini pentru ei. O relație care îi face să se gândească la noi atunci când au nevoie de produsul sau serviciul pe care îl oferim.

Câteodata, chiar și potențialii noștri clienți nu știu de ce au nevoie de produsul nostru.

O firmă de antreprenori, aveau o companie de băuturi fermentate. Este o băutură cu o tradiție străveche, dar destul de necunoscută în multe locuri din Europa. Primul lucru care s-a făcut în campanii a fost să se arate beneficiile acelei băuturi. Când oamenii erau deja interesați și cunoșteau avantajele, atunci puteau fi începute strategii de reorientare (retargetare).

3. Uitati de clientii voștri

 

În punctul anterior am comentat că Facebook și rețelele sociale, în general, trebuie să creeze relații. Am întâlnit mulți antreprenori care atunci când își creează campaniile, uită să dedice timp și resurse îngrijirii și răsfățării oamenilor care sunt deja clienții lor.

Recomandăm întotdeauna planificarea și gândirea campaniilor pentru toți oamenii care sunt deja clienții noștri. Folosiți retargeting pentru a vă conecta. Nu este vorba doar de a oferi oferte, ci și de a-i informa că îi apreciem și că sunt importanți pentru noi.

Chiar și potențialii noștri clienți pot să nu știe de ce au nevoie sau că-si doresc produsul nostru.

Să vă oferim un exemplu. O firmă de antreprenori, aveau o companie de băuturi fermentate. Este o băutură cu o tradiție străveche, dar destul de necunoscută în multe locuri din Europa. Primul lucru care s-a făcut în campanii a fost să se arate beneficiile acelei băuturi. Când oamenii erau deja interesați și cunoșteau avantajele, atunci puteau fi începute strategii de reorientare (retargetare).

Pentru a termina, vreau să vă lăsăm un mesaj primit recent de la una dintre companiile cu care colaborăm:

Contacteaza-ne!

Mulţumită vouă, mergem mai departe.

Leave a Reply