Skip to main content

Este sarea care lipsește din campania ta pentru a functiona la cote maxime.

Asa cum v-am promis intr-un articol anterior, haide sa aprofundam ce este retargeting-ul în Facebook Ads și cum îl poți aplica în proiectul tău.

Ce este retargeting-ul în Facebook Ads și cum îl poți aplica în proiectul tău. 

Uneori tehnologia este capabilă să facă lucruri atât de incredibile încât să se apropie de magie, iar retargeting-ul în Facebook Ads este unul dintre aceste lucruri.
Ne plac oamenii care cred în magie şi există două dintre aceste  lucruri „aproape magice”.

 Una este retargeting-ul

    Și cealaltă … pâlniile de vânzare: automatizări ale unor sarcini care dau puterea proiectului dvs. necesar pentru a putea face față companiilor mari cu mult mai mult buget și resurse decât dvs. Este unul dintre avantajele vieții în aceste vremuri 😃.
Astăzi vom vorbi despre primul punct, retargeting în Facebook Ads, dar, în primul rând …

Ce este exact retargeting-ul?

Retargeting-ul este o ramură a remarketingului axată pe a face al doilea impact pe care îl primește utilizatorul prin intermediul platformelor „cost pe clic” (CPC: Facebook Ads, Google Adwords, Bing Ads, LinkedIn Ads, Search Marketing …) al produsului sau serviciului dvs.
Pare confuz spus așa, dar nimic nu este mai departe de adevăr. Să simplificăm:
Suntem siguri că ați intrat vreodată în Amazon pentru a găsi un articol sau o carte care vă interesează și nu l-ați cumpărat din orice  motiv: Poate fi prețul, pentru că doar navigați, poate că nu ati avut cartea la îndemână, sunteti  la serviciu și nu era momentul, poate că ati vrut să cauți în continuare.

Dar pe măsură ce răsfoiți în continuare alte pagini, imaginea produsului vă bântuie sub formă de bannere care vă amintesc că ați analizat asta. Iată unul dintre activele sale:

Când o vedeți în mod repetat, șansele ca dvs. să luați decizia de cumpărare creste!

S-ar putea ca, după ce ați văzut inconștient acel produs de atâtea ori, începeți să aveți mai multă încredere în marcă (amintiți-vă că încrederea este elementul cheie pentru închiderea unei vânzări) sau că vă reconfirmați că este exact ceea ce aveți nevoie. Aceasta este „aproape magia” retargetingului, pe care cu siguranță doriți să o implementați în campania dvs. Facebook Ads 😉.

Când puteți utiliza retargeting în Facebook Ads

Înainte de a continua, comentăm că puteți utiliza retargeting în Facebook Ads atunci când un utilizator face oricare dintre aceste acțiuni, nu înainte:

  • Accesează  site-ul web sau pagina dvs. de facebook al produsului sau serviciului
  • Interacționează cu o postare de Facebook.
  • Lasă coșul de cumpărături abandonat

Tineti minte:

Retargeting în Facebook Ads servește la îmbunătățirea procesului de vânzare într-o pâlnie.

 

După ce am clarificat aceste puncte, intrăm în materie.

Elemente esențiale de retargeting în Facebook Ads

Elementul 1 de Retargeting în Facebook Ads: pixel personalizat al publicului

Este o bucată de cod care trebuie inserată pentru a înregistra vizitele oricui pe site-ul dvs. și care comunică Facebook cine sunt aceste persoane.
Este necesar să adăugați acest cod între etichetele <head> </head> ale tuturor paginilor pe care doriți să le înregistrați, dar dacă în cazul dvs. antetul site-ului dvs. web este fix (ca în aproape toate temele WordPress) aveți nevoie doar pentru a o adăuga o dată. De obicei în fișierul header.php.

Notă: dacă utilizați o aplicație precum LeadPages sau Thrive Landing Pages, este foarte probabil că va fi necesar să adăugați acest cod la fiecare pagină de destinație.

Elementul nr. 2 de Retargeting în Facebook Ads: public personalizat

Pe baza traficului site-ului dvs. web. Vă recomandăm să îl creați din Power Editor -> Public.
Aici Facebook va grupa aceste persoane care v-au vizitat deja, astfel încât să puteți indica numele pe care îl doriți acestui grup și în acest fel îl puteți folosi de câte ori doriți în câte campanii aveți nevoie.

Elementul 3 de Retargeting în Facebook Ads: pixel de conversie

Vă recomandăm să urmăriți conversiile pe care vi le oferă campania de remarketing. Este foarte important să țineți o evidență dacă există „înregistrare / cumpărare” a persoanelor care dau clic pe anunțul dvs. În caz contrar, veți fi în beznă , nu veți ști cât plătiți sau dacă investiția dvs. este profitabilă.
Setați acest pixel pe pagina care măsoară conversiile:
Dacă este registru la un webinar şi un abonament la un buletin informativ, cu siguranță aveți o pagină care mulțumește (presupun că 😉).
Dacă aveți un magazin online, pagina de înregistrare va fi pagina de sfârșit de plată sau CheckOut.

Strategii pentru utilizarea corectă a retargetingului în Facebook Ads

Nu veți folosi retargeting-ul așa pentru că da, trebuie să acordați acestei tehnici un sens. În caz contrar, veți pierde energie, timp și bani.


Utilizări specifice de retargeting în Facebook Ads

Dacă sunteți pe punctul de a lansa un produs sau serviciu nou și ați vorbit despre el pe site-ul dvs. de zile întregi, idealul este să afișați reclame persoanelor care au vizitat acele pagini specifice.
Dacă sunteți în căutarea de participanți la un webinar sau eveniment față în față, pe lângă publicitatea acestuia pe alte rețele sociale sau pe lista dvs. de e-mail, puteți afișa anunțul                                                                                             evenimentului vizitatorilor oricărei secțiuni a site-ului dvs. în ultimile 60 zile care nu v-au vizitat pagina de mulțumire.

  • Puteți trimite o reducere persoanelor care au văzut un anumit produs, dar nu au achiziționat.
  • Puteți reimplica fanii / cititorii care nu v-au vizitat de ceva vreme.
  • Arătați produsele sau serviciile dvs. vizitatorilor unei anumite secțiuni a magazinului sau blogului dvs.
  • Etc … Limita este imaginația dvs.

Nu contează cât de mult segmentati și dacă puneți în practică fiecare dintre elementele de retargeting pe Facebook Ads sau pe orice altă platformă.

    Dacă nu aveți un produs bun de oferit și textele anunțurilor dvs. sunt rele și nu vă conectați cu clientul dvs., veți obține puțin sau nimic

Nu te putem ajuta cu prima, dar cu textele anunțurilor dvs., da 💪💪.

Leave a Reply