Skip to main content

De ce mă urmărește un anunț?

Prezentarea strategiilor de remarketing

O persoană are nevoie de 7-10 impacturi publicitare pentru a face o achiziție și anulând primul, care este publicitatea în cea mai pură formă, restul sunt produsul remarketing.
Tu, înainte ca antreprenor   sau viitorul antreprenor  ești o persoană și, ca atare, primești aceste efecte zilnic.

Decolăm 🔥🚀

Remarketing sau retargeting? 

Este foarte probabil să fi auzit de acești termeni, care la început pot părea la fel, dar nu sunt. 

Ce este remarketingul?

Remarketingul este o strategie de marketing care profită de mai multe puncte de contact pentru a atrage publicul și a le reaminti că produsul, serviciul sau marca noastră există și nu trebuie uitate.
Acesta constă în crearea unui al doilea impact publicitar asupra unei persoane și:

 •  Se poate face atât online, cât și offline.
 • Nu necesită întotdeauna o acțiune prealabilă din partea utilizatorului.
 • Obiectivul său principal este de a aduce clientul nostru mai aproape de achiziție, dar este folosit și pentru a crea brand, încredere și autoritate.

Tine minte: O persoană are nevoie de 7 până la 10 accesări publicitare pentru a face o achiziție!

Ce este retargeting-ul?

Retargeting-ul este o ramură specifică a remarketingului care este activată atunci când un utilizator interacționează online cu noi. În plus, pentru a-l pune în mișcare sunt lansate platforme CPC (Cost per Click).

facebook ads

Tipuri de Remarketing Offline

În lumea offline există multe modalități de a face remarketing și de a vă încuraja clienții să revină. Iată câteva exemple ale celor mai utilizate strategii de marketing offline:

 • Produse in linie  estanterii de supermarketuriNu sunt acolo întâmplător, sunt un mod de a-ți arăta ceva ce ai văzut deja într-unul dintre culoare și pe care din orice motiv nu l-ai pus în coșul de cumpărături. Mărturisește: de câte ori ai ajuns să cumperi ceva în timp ce așteptai să fii servit la casa?
 • Mostre gratuite, cataloage sau pliante în cutia poștală – Foarte eficiente pentru comerţurile  din zona ta și pentru a vă reaminti că există o ofertă sau un produs nou care îl pierzi.
 • Carduri de reducere sau cupoane 

  Da, cele pe care le păstrezi în poșetă și le vezi de fiecare dată când o deschizi. Este foarte posibil să ai unele până expiră, dar nu contează, acolo sunt. În mod inconștient empatizezi cu acel brand, gândește-te.

 • Apeluri telefonice care oferă îmbunătățiri în serviciile tale 

  Ridică mâna dacă te-a sunat vreodată un anumit operator al unei companii de telefonie, pentru a-ți oferi o schimbare, îmbunătățind oferta pe care o ai deja. Acum puteți să coborâți mâna 😉.

 • Ambalaje refolosibile 

  Trimiterea produselor într-o cutie frumoasă care poate fi folosită acasă pentru a pastra  lucruri este o strategie de remarketing întreagă. Un detalle important poate fi ca produsul sa fie el însuși reutilizabil odată consumat. Aruncă o privire prin casă, cu siguranță ai o cutie care a trecut de la păstrarea biscuiților la păstrarea  fotografiilor, un borcan de cacao care a evoluat într-un pahar, o cutie de suc care a devenit un creion etc.

După cum probabil ai văzut din partea consumatorilor, remarketingul offline este eficient. Dar are dezavantajele sale:

 • Ca regulă generală, este mai scump decât online.
 • Nu îți permite să măsori și să analizezi impactul real pe care îl ai asupra publicului.Trimiterea, de exemplu, a unui cod de reducere prin e-mail va fi întotdeauna mai ieftină decât proiectarea unui cupon de reducere, imprimarea acestuia și distribuirea acestuia prin poștă obișnuită.

Tipuri de Remarketing Online

Marele avantaj al publicității online este că are multe instrumente pentru a cunoaște gusturile și comportamentele viitorilor tăi clienți. Toate mișcările, căutările și datele tale sunt stocate în rețea și acest lucru îţi permite să măsuri și să analizezi pentru a crea campanii de marketing și remarketing axate pe un public definit. Cu cât publicul vizat este mai specific, cu atât va fi mai mare rata de succes. Desigur, noi ne axăm pe online, așa că îţi vom arăta diferitele moduri de a face remarketing online:

 • Anunțuri de remarketing standard 

  Anunțul tău va fi afișat în format display sau banner pentru potențialii clienți care v-au vizitat deja pagina și va apărea pe site-urile pe care le accesează sau în aplicațiile lor mobile.

 • Remarketing dinamic 

  Funcționează aproape ca cel standard, dar afișează reclame mult mai personalizate în funcție de produsul sau serviciul pe care vizitatorul l-a consultat pe pagina noastră. Necesită crearea de diferite combinații de imagini, titluri, mesaje și îndemnuri. Acest anunț are o structură definită: imagine cu titlu, mesaj și îndemn (CTA: îndemn).

 • Remarketing-ul în rezultatele de căutare 

  Spre deosebire de remarketing-ul standard și dinamic, de data aceasta anunțul tău nu se arată în formă de display  sau banner doar că apari când vizitatorii tăi te caută in Google.

 • Remarketing în aplicații mobile 

  Pentru a utiliza acest tip de remarketing, cele mai potrivite platforme sunt Google și Facebook, deoarece ambele vă oferă posibilitatea de a vă arăta publicitatea în aplicațiile dezvoltatorilor lor.

 • Remarketing prin e-mail 

  Pentru aceste tipuri de reclame, regele este Google. E-mailul său, Gmail, îţi va afișa anunțul în versiunea sa mobilă în secțiunea „promoții”;

 • Remarketing în lista de e-mailuri 

  Această strategie se numește Email Marketing și necesita o listă de contacte realizată anterior. Aveți grijă de subiectul e-mailului și corpul mesajului. Pentru a vă ajuta cu asta, vom face un alt articol în care vă explicăm cum să o faceți în detaliu.

 • Remarketing video 

  Concentrat pe utilizatorii care interacționează cu videoclipuri de pe YouTube (nu este necesar să spunem că anunțul tău trebuie să fie în format video). Dacă nu te-ai gândit încă să folosesti videoclipuri în publicitatea ta, permiteți-ne să vă spun să o faceți acum. Credeţi-ne, rata de conversie crește.

REZUMAT

După cum puteți vedea, există multe modalități de remarketing și de re-impact asupra acelor clienți care nu au reușit să dea click final din orice motiv. Suntem siguri că marea majoritate a acestor strategii au fost trăite în propria piele (de aceea simți că o reclamă te urmărește oriunde mergi). Cu toate acestea, acum este momentul să acționăm și să fim cei care le creează. Vă recomandăm să începeți să utilizați remarketingul pe Facebook, deoarece este rețeaua cu cea mai mare acoperire.

Acum știți că numele său corect, fiind o platformă CPC, este retargeting, deși este încă o formă de remarketing 😉. Pentru a vă fi mai ușor,în curând vom publica un alt  articol în care vă explicăm pas cu pas cum să o faceți.

👉 Ce este retargeting-ul în Facebook Ads și cum îl poți aplica în proiectului tău.

Aşa că fii atent, nu îl pierde!

Contacteaza-ne!

Leave a Reply