Skip to main content

Dorești să găsești modalitatea de a-ți scala afacerea? Acestea sunt cele 9 sfaturi de bază pentru a-ți crea publicitate pe rețelele de socializare și a nu muri încercând!

Dacă ai un produs sau un serviciu pe care doreşti să îl vinzi, a avea prezență pe rețele sociale ar putea fi o opțiune, acum cu tot ce se întâmplă și incertitudinea care este în întreaga lume, dacă nu eşti pe rețelele sociale, nu exişti și adio vânzări.

Cu toate acestea, dacă eşti aici, acest lucru nu este nou pentru tine, dar este foarte probabil să te simți copleșit, așa că iată primul și cel mai important sfat al zilei.

 

1. „Păstrează-ți calmul și rămâi concentrat” înainte de a începe să faci publicitate pe rețelele sociale

Opreşte-te un moment, ia un pix și o foaie, deschide un document text sau orice alt mediu în care să te simți  cel mai confortabil și pregăteşte-te să porţi o conversație sinceră cu tine însuţi.

Ce încerc să realizez?

Dacă răspunsul vine aproape din inerție și este de a vinde, vinde, vinde … trebuie să aveți în vedere că nu este același lucru să faci publicitate în mass-media tradițională sau în ​​rețele sociale, așa că să vedem:

Cum funcționează publicitatea în rețelele sociale

Publicitatea pe rețelele sociale sunt reclame plătite care sunt amestecate cu conținutul rețelei în sine și pe care utilizatorul le vede între fotografia mâncării cu prietenii și videoclipurile cu pisoi.

Cel care se anunţă, în acest caz tu, plătești numai dacă un utilizator face clic pe anunț (model pe clic sau CPC), astfel încât îţi economiseşti mulţi bani îţi  garantizezi că oricine ajunge să îţi acceseze publicitatea este cu adevărat interesat.

Trebuie să îţi pui două întrebări:

Cum vede utilizatorul anunțul meu și nu altul? Și ce se întâmplă atunci când utilizatorul vede anunțul meu și spune: ‘Genial, îmi place, îl vreau!’ sau dacă decide să îl ignore?

Roma nu a fost construită într-o zi și nici campaniile pe reţelele de socializare. Nici clientul tău să vadă anunțul și să știe ce să facă odată ce vrea să îl cumpere nu se întamplă peste noapte.

Acest lucru ne aduce direct la sfatul  numărul doi.

2. Stabilește-ți nișa și cumpărătorul ideal atunci când faci publicitate pe rețelele sociale

Sau ceea ce este același lucru, definește foarte bine cine este clientul tău ideal (persoana care cumpără) și în ce piață se află (nișă de piață). Cu publicitatea convențională, de cele mai multe ori ucizi muștele cu focuri de tun, dar în rețele de socializare ai posibilitatea de a-ți viza exact clientul potențial. Revin-o la foaia de lucru și răspunde la această întrebare:

Din cei 3,8 miliarde de oameni care folosesc rețelele sociale, la cine mă adresez?

Vizualizează  acel client ideal care doreşti să îţi cumpăre ţie, chiar dăi un nume și imagineazăți-l  în ziua lui de zi cu zi …

Ce  lucreză?
Ce face în timpul liber?
Care sunt preocupările lui? Dar nevoile lui?

Pune-te în pielea lui și mergi cu el…

Unde locuieşte?
Care sunt hobby-urile sale?
Practică vreun sport?
Este mai mult plajă sau munte?

Cu toate acele informații, pe care sper că le scrii, mergem direct la sfatul  numărul trei.

3. Împarte și vei învinge!

Rețelele sociale ne oferă o mulțime de informații despre utilizatorii lor și tocmai acest lucru ne permite să segmentăm în grupuri.
Răspunzând la întrebarea „cum vede un utilizator publicitatea mea și nu alta”, aici avem răspunsul: Segmentare

Când creezi  o campanie publicitară pe rețelele de socializare și decizi  sa îţi lansezi anunțul, vei avea posibilitatea să alegi grupurile de persoane cărora doreşti să le arăți datorită colectării de date pe care rețeaua însăși o are asupra utilizatorilor. Așadar, ia-ţi  notele din sfatul doi și gândește-te la ce segment doreşti să lansezi campania.

Efectuarea unei bune segmentări este foarte importantă, atât de mult încât există chiar și o profesie complet specializată în a face acest lucru. Vorbesc despre traficanții digitali 😉. Ceea ce este şi specialitatea noastră. 😉

4. Fă testarea A / B și măsoară rezultatele în publicitatea pe rețelele sociale

Indiferent cât de bine segmentăm și cât de multe date avem, nu putem uita un lucru.
Deși avem 50 de iubitori de ciclism, de 45 de ani, rezidenți în Cluj, ​​cărora le place muzica country și care ar fi clienți potențiali ai magazinului tău de biciclete,de exemplu, este aproape sigur că nu vor reacționa în același mod atunci când anunțul tău le apare.
Acesta este motivul pentru care trebuie să efectuăm teste A / B, ce nu sunt altceva decât crearea mai multor versiuni ale aceluiași anunț, dar cu mici variații. Poți schimba textul sau imaginea însoțitoare de la una la alta și poți măsura. Măsori ce place mai mult, ce primește cele mai multe clicuri.
Vestea bună, datorită valorilor și testelor A / B, putem cunoaște comportamentul acestuia și ne putem îmbunătăți impactul.

Și tocmai valorile ce ne conduc la sfatul numărul cinci:

5. Utilizați remarketingul în publicitatea pe rețelele sociale

Datorită măsurătorilor obtinute, în rețelele sociale poţi afla cine a decis în cele din urmă să facă clic pe anunțul tău, dar ce s-a întâmplat? A făcut clic și în cele din urmă nu a cumpărat?
Poate că ți-a văzut reclama într-un moment nepotrivit sau a decis să o lase pentru mai târziu sau… pentru o mie de alte motive. Dar pentru asta avem „Remarketing”, care nu este altceva decât posibilitatea de a arăta unui utilizator care a văzut deja reclama, dar care, din orice motiv, a decis să nu cumpere, o a doua reclamă îi spune: Hei, hei, gândește-te, iată a doua șansă !!

6. Nu încălca regulile jocului

Fiecare rețea socială este o lume complexă și trebuie să știi cum funcționează și la ce să te așteptați pentru a-ți maximiza rezultatele. Nicio campanie nu este lipsită de probleme. Poți cenzura o campanie sau poți obține închiderea contului dacă aceasta încalcă politicile. Păstrează întotdeauna aceste politici la îndemână și asigură-te că le respecți. A juca murdar înseamnă a trișa. Dacă dorești să îți păstrezi afacerea în viață, învață regulile și fă ceea ce este corect pentru toate părțile implicate.

Deci, putem ajunge în siguranță la sfatul șapte. Deşi ai alt alt articol mult mai complet pe aceasta tema.

7. Fii creativ când faci publicitate pe rețelele sociale

Utilizatorii unei rețele sociale se află în ea în principal pentru a se distra, iar publicitatea ta va apărea în mijlocul conținutului pe care dorește să îl vadă.
Cu regulile jocului într-o mână, fii creativ și găsește mai multe modalități de a comunica clientului tău ideal pentru a-l opri din ceea ce făcea.
Ca sursă de inspirație, cel mai bun sfat al meu este să observi ceea ce fac ceilalți și nu mă refer doar la concurența ta, ci și să te opreşti pentru o clipă pentru a analiza ce anunțuri opresc pe tine personal atunci când eşti în rețele de socializare: 

Ce a avut acea publicitate care ți-a plăcut atât de mult?

Gândește-te  la asta cu calm și trecem la sfatul 8, care îţi poate oferi o idee suplimentară.

8. Redu costurile folosind concursuri

Concursurile de pe rețelele de socializare sunt o idee grozavă, toată lumea ar dori să câștige ceva pentru simplul fapt că îi place, comentează și etichetează pe altcineva 😃.
Este foarte sigur că ați participat la unul sau ceea ce ne interesează cel mai mult acum, că ai aflat despre un concurs deoarece un prieten te-a menționat în comentariile lui. Îţi sună familiar?
A oferi ceva este o modalitate foarte bună de a face publicitate pe rețelele de socializare și de a ajunge la utilizatorii care anterior nu te urmăreau.

9. Cel care acoperă o mulțime

Am menționat deja că fiecare rețea are regulile sale și utilizatorii acestei rețele așteaptă să primească conținutul într-un anumit mod pentru aceasta:

Mai bine o rețea bună decât multe rețele pe jumătate

Idea nu este să fii peste tot sau unde există mai multă audiență ci să știi unde este potențialul tău client.
De obicei, YouTube și Facebook iau tortul în ceea ce privește publicul, așa că de aici ar trebui să începi dacă încă te îndoieşti în ce rețea să te lansezi.

Rezumand

Social Media marketing îți va oferi posibilitatea de a obține rezultate pe termen scurt, dar pentru a nu muri încercând, vei avea nevoie de următoarele:

  • Stabilirea  obiectivelor  și crearea unei  strategi pentru a le atinge.
  • Definirea clientului ideal  și selecționarea  foarte bună a  nișei.
  • Segmentarea  publicul în funcție de grupuri.
  • A face o mulțime de măsurători și teste A / B.
  • Fii atent la cine a dat click și a plecat fără să cumpere folosind Remarketingul.
  • Cunoașterea  și respectarea  regulilor  stabilite de rețeaua socială în care faci  publicitate.
  • Fii creativ și nu trece neobservat.
  • Găsirea modalităților  de a reduce costurile și de a ţi extinde acoperirea.
  • Alegerea celei mai bune rețele sociale în care este potențialul tău client.

Acestea sunt cele 9 sfaturi de bază pentru publicitate pe rețelele de socializare. Spor la treaba!

Contacteaza-ne!

Leave a Reply