Skip to main content

În acest articol îți împărtășim cele mai bune secrete ale noastre, astfel încât să poți scrie e-mailul perfect în următoarea ta campanie de e-mail marketing.

De când ne-am specializat în acesta, am pierdut numărul de e-mailuri pe care le-am scris și le-am trimis, atât pentru noi, cât și pentru clienți.
Cu toate acestea, înainte de a trimite fiecare nou e-mail, ne simțim puțin preocupati, pentru că, în adâncul sufletului, până nu îl trimitem, nu prea știm dacă va funcționa.
Ca și în surfing: până când nu ajungi pe tablă, nu știi dacă ziua respectivă va cădea sau va călători pe unul și pe celălalt val cu ușurința unui îmblânzitor de apă.
Scrierea unui e-mail nu este o știință exactă, așa că trebuie să experimentezi mult până când vei afla ce funcționează și ce nu.
Îți imaginezi că ai o comandă rapidă?
Ei bine, ai noroc, pentru că tocmai acesta este articolul. Îți împărtășim cele mai bune secrete ale noastre, astfel încât să poți scrie e-mailul perfect în următoarea ta campanie.

Cum să creezi un subiect irezistibil în e-mail marketing

Scrierea unui subiect bun nu este o sarcină ușoară, iar scrierea unui subiect magnetic este și mai complicată.

Cu toate acestea, nu îți poți permite o problemă care trece neobservată, te lasă indiferent sau nu trezește curiozitatea necesară clienților tăi, deoarece dacă problema nu motivează deschiderea, eșecul campaniei tale este garantat.
Dacă subiectul nu motivează deschiderea e-mailului, campania ta va eșua

email marketing

Lucrul este ca un bodyguard într-o discotecă: oricât de bună ar fi petrecerea în interior, dacă nu te lasă să treci, rămâi afară.
În marketingul prin e-mail, petrecerea se află în e-mail, deci trebuie să-l determini pe cititor să dorească să îl deschidă și să devoreze conținutul.

1. Folosește paranteze pătrate[…]

Când trimiteți un lead magnet, un infografic, anunțați un nou webinar sau o nouă postare pe blog, utilizează parantezele.

2. Descrie valoarea conținutului e-mailului

Ambele pentru a arăta ce vor realiza și ce pot evita, ca în acest exemplu:
70% dintre specialiștii în marketing fac această greșeală atunci când creează conținut. Ești unul dintre ei?

3. Folosește umorul, fii unic și personal

Nu-ți fie teamă să îți arăți din când în când latura personală.
Partajarea unui ton mai personal îți va surprinde abonații într-un mod pozitiv și îți va îmbunătăți rata de conversie.
Ce se întâmplă dacă acest lucru crește rata de dezabonare?
Ei bine, nu se întâmplă nimic. Dacă acelor oameni nu le place stilul tău și nu se conectează cu tine, mai bine pleacă. Este mai bine să ai mai puțini abonați, dar de calitate, decât o listă uriașă de oameni care nu convertesc, nu crezi?

4. Personalizează e-mailurile

Nu este necesar să folosești numele în fiecare e-mail, dar în cele în care menționarea numelui este firească, nu ezita și include-l în subiectul e-mailului.
Andrei, ce ai face în locul meu?

5. Generează urgență și lipsă

Sentimentul de urgență și lipsă stârnește emoții foarte eficiente într-o campanie de vânzări.Dacă reușești să creezi o problemă care să includă aceste două ingrediente, poți asigura o rată de deschidere ridicată.
De ce funcționează atât de bine?
Urgența te motivează să acționezi. Tindem să amânăm și să lăsăm totul în ultimul moment, așa că o injecție de urgență îl determină pe cititor să profite de ocazie în acel moment.
Pe de altă parte, dacă adăugăm o doză de unități limitate la acea urgență … efectul se înmulțește.
[Ultima șansă] 85% reducerea se încheie în 2 ore

7. Fii specific

Ce este în e-mail? O strategie bună pentru crearea unui subiect de e-mail convingător este să fie explicit despre ce vor găsi atunci când îl vor deschide.

8. Fii pozitiv

Subiectele cu mesaje pozitive funcționează mai bine decât cele care fac apel la emoții negative.
Ce se întâmplă dacă dorești să generezi lipsă și urgență? Se poate face prin a fi pozitiv.
Ultima șansă de a obține [orice] te așteaptă

9. Sintetizează

Cât ar trebui să fie un subiect?
Subiectul perfect trebuie să fie scurt. Foarte scurt. Conform mai multor studii, lungimea ideală este cuprinsă între 3 și 4 cuvinte.
[„Știi câte cuvinte are subiectul perfect al e-mailului?”]
De acolo, fiecare cuvânt nou adăugat va fi cu un procent mai puțin deschis. Adăugarea unui al cincilea cuvânt este recomandată numai dacă vei adăuga ceva esențial pentru restul problemei.

10. Fii atent la literele mari

Utilizarea literelor majuscule reduce procentajul de deschideri ale unui e-mail, așa că ai grijă cum le utilizezi în subiectele tale!
Și nu numai că reduc numărul de deschideri, ci doar că din cauza subiectului, multe e-mailuri sunt trimise la coșul de gunoi sau sunt marcate ca spam, așa că trebuie să fii deosebit de atent.
Nu scrie subiectele complet cu majuscule și folosește-le cu înțelepciune: pentru a evidenția un cuvânt specific și strategic sau când acesta este între paranteze.

Cum se scrie corpul e-mailului

Dacă ar trebui să îți dau un singur sfat, ar fi acesta: nu începe e-mailul cu un salut; ajunge direct la subiect.

Ținând cont de faptul că oamenii au puțin timp, mai bine decât un „Bună ziua, Andrei”, începe cu pătratul: „Știu că sună nebunesc, dar când eram [și începi să spui o poveste legată de problema clientului tău]”.

Adică, nu risipi personaje în felicitări și încercă să îți legi cititorul de o poveste cu care se identifică rapid.

Este aceasta o știință exactă în toate sectoarele? Deloc.

A nu saluta poate să nu fie cea mai bună soluție pentru anumite tipuri de public.Adevărul este că la majoritatea oamenilor le pasă puțin de formalități. Ce vor ei să știe este ce ai la dispoziție pentru ei și de ce ai apărut în căsuța de e-mail a acestora.

Dar, dincolo de început, cum scrii corpul unui e-mail pentru a fi eficient?Depinde de tipul de e-mail. Îți spun cheile care funcționează cel mai bine.

E-mail de bun venit

Momentul imediat după ce o persoană se abonează este cel mai bun moment pentru a începe să construiești o relație cu noul tău abonat.
Potrivit unui studiu realizat de Ometria, 74,4% dintre oameni așteaptă să primească un e-mail de bun venit. Și conform altor cercetări, poți obține rate de deschidere de 4 ori mai mari și un CTR de 5 ori mai mare decât atunci când trimiți e-mailuri promoționale.
Având în vedere cele văzute, pare logic să incluzi un e-mail de bun venit în strategia ta de marketing prin e-mail, nu?
Pentru a-i optimiza eficiența, mulțumește abonamentului, explică la ce te poți aștepta de la livrările tale și include un îndemn (să descarci o resursă, să te urmărești pe rețelele de socializare sau chiar să cumperi ceva cu o reducere specială).

E-mail de confirmare

E-mailul de confirmare este similar cu e-mailul de bun venit. Este un e-mail pe care îl trimiți imediat după ce a avut loc o conversie; de exemplu, o vânzare.
Ce informații ar trebui să incluzi?
Un rezumat al achiziției (produsele sau serviciile contractate).
O mulțumire.
Informații de interes (cum le veți primi, când …).
Chiar dacă obiectivul a fost atins, nu fi sec și ai grijă de stilul de a transmite apropierea și de a întări relația cu acea persoană (îmbunătățiți implicarea, așa cum se spune în lumea marketingului).

Trimiteți prin e-mail „Știu de ce aveți nevoie acum”

Cunoști ciclul de viață al clienților tăi? Este esențial să profiți de acest tip de e-mailuri.
Ciclul de viață al unui client este alcătuit din diferitele momente în care o persoană petrece pentru a putea oferi soluții în fiecare dintre ei.
De exemplu, în cazul nostru, un client care tocmai a descoperit că există marketing prin e-mail (și, prin urmare, are un profil pentru începători), cineva care caută să îmbunătățească ratele de conversie sau care dorește să-și optimizeze canalele de vânzare.
Dacă poți detecta fazele prin care trec clienții tai, le poți anticipa și le poți oferi soluții specifice pentru probleme specifice pentru o perioadă mai lungă de timp.

E-mail de vânzări și oferte speciale

Cât trebuie să fie un e-mail de vânzări?

Ei bine, nu există un singur răspuns pentru toate cazurile, deoarece depinde de complexitatea produsului sau serviciului pe care dorești să-l vinzi și de prețul acestuia.
Încercarea de a vinde ceva care costă doar 7 euro nu este același lucru cu un serviciu de mentorat care costă 5.000 euro.

Cu toate acestea, deși depinde de oferta în sine, de sector și de public, nu recomand să îți transformi e-mailul într-un mic roman. 😀

E-mailurile lungi tind să fie citite mai puțin decât cele scurte, deci cu cât ești mai scurt, cu atât mai bine.
Amintește-ți că pentru a explica oferta ta în detaliu și a-l convinge pe client ai deja o pagină de vânzări, așa că am putea spune că funcția e-mailului este de a-i determina să dea clic și să aterizeze pe pagina de destinație.

Deci, ce ar trebui să conțină un e-mail de vânzări bun?

Cele mai mari beneficii ale produsului sau serviciului pe care dorești să-l vinzi. Dacă numerele sunt grozave, conform HubSpot, e-mailul de vânzare perfect conține între 50 și 125 de cuvinte. Ți se pare puțin?

Este de fapt un exercițiu de sinteză: nu spune în 4 cuvinte ce poți spune în 2 și concentrează-te pe beneficii, urgență și un bun apel la acțiune (despre asta vom vorbi mai târziu).
[ „Care este lungimea perfectă a unui e-mail de vânzare?”]

Trimite un e-mail la datele desemnate

Dacă te gândesti la Black Friday, Crăciun sau Ziua Îndrăgostiților, ce au în comun aceste date? Că toată lumea trimite e-mailuri cu oferte.
Așadar, aici întrebarea este: cum să ieși din inundația de e-mailuri pe care clienții le vor primi?
Există un truc foarte eficient: anticipați și fiți primul care apare în căsuța de e-mail.
Adică, trimite e-mailurile campaniilor tale de marketing prin e-mail înainte de sosirea datei speciale.

E-mail educațional

Ce este un e-mail educațional? Un e-mail în care conținutul ajută la rezolvarea unei probleme sau a unei nevoi pe care o are potențialul tău client.

În acest caz, studiile, poveștile de succes și explicațiile despre cum să rezolvi o problemă într-un mod alternativ funcționează de obicei foarte bine.

E-mail de reactivare a abonaților

Există abonați „dormiți” sau „zombie” pe lista ta care nu iti deschid niciodată e-mailurile?
Trebuie să faci ceva pentru a încerca să le reactivezi și să le reîncorporezi.
Pentru a face acest lucru, nimic mai bun decât utilizarea unuia dintre principiile de bază ale persuasiunii: reciprocitatea.
Reciprocitatea susține că majoritatea oamenilor sunt dispuși să ofere ceva în schimb dacă primesc mai întâi ceva util sau interesant.
Deci, în primul rând, gândește-te la ce i-ai putea oferi acestui grup de abonați pentru a le atrage atenția și a trezi în ei sentimentul de reciprocitate. Ce zici de o nouă carte electronică gratuită, de exemplu? Sau o reducere?
Indiferent de situație. Important este că este un dar de valoare pentru ei.

Următorul pas este să le ceri o mică favoare în schimb: să răspundă la 2 sau 3 întrebări (nu mai mult!) Pentru a încerca să afle de ce sunt inactivi.
Când testezi această strategie în marketingul prin e-mail, vei vedea că multe dintre ele vor fi reactivate pur și simplu răspunzând la aceste întrebări. Alții vor răspunde, chiar dacă nu sunt reactivați și alții se vor dezabona.
Poți începe acest e-mail cu „Hei, am observat că ceva nu este chiar corect” sau „Pot să îți cer o mică favoare?”
Prezentați cadoul și adăuga rapid apelul la acțiune pentru a primi răspunsuri la întrebări chiar atunci.

Achiziționați un e-mail de abandon

Am putea scrie o teză despre abandonarea coșului, dar o vom rezuma în câteva exemple specifice, astfel încât e-mailurile tale de recuperare a coșului să fie eficiente.
Scopul acestui tip de e-mail este de a reaminti clientului că are ceva în așteptare în coș. Ceva care este al tau.
Desigur, el ar trebui să plătească pentru asta mai devreme, dar concentrându-se pe ceea ce a făcut deja (pașii până la finalizarea aproape a achiziției), activați sentimentul de proprietate în mintea sa inconștientă.
De exemplu:

Andrei, ai uitat de [produsul / serviciul] tău?
[Produsul / serviciul] tău te așteaptă.

Și adaugă un vârf de raritate și urgență; spune-i că încă mai are șansa să o obțină, dar pentru o perioadă limitată:

[Produsul / serviciul] tău te așteaptă.
Îl poți obține doar timp de X zile.

Transforma oferta în ceva exclusivist:
[produs / serviciu] este încă disponibil doar pentru tine.
Cumpăra acum [produs / serviciu] și obține o reducere de X%.

De asemenea, încearcă să apelezi la emoțiile tale pentru ca oferta ta să fie și mai irezistibilă.

E-mail de solicitare de feedback

Cunoașterea directă a părerii clienților tăi este o comoară.

Cu toate acestea, este foarte frecvent să nu știi cum să colectezi aceste informații. Pe o parte, te grăbești să întrebi și pe de alta parte, te sperie puțin dacă nu sunt mulțumiți. Ei bine, îți voi spune că o campanie de marketing prin e-mail fără o cerere de feedback este ca o grădină fără flori.
Iti recomand să soliciti feedback cumpărătorilor și non-cumpărătorilor.
Dintre cumpărători, vei ști ce nivel de satisfacție au atins, ce poți îmbunătăți și vei putea avea mărturii ale clienților (dovada socială are o pondere mare în achizițiile online).
Din al doilea, vei ști care sunt cele mai mari obiecții pe care potențialii tăi clienți le găsesc și le anticipezi în următoarea ta campanie.
Pentru a primi feedback în acest e-mail, aplica legea reciprocității și clarifica ce dorești să facă în continuare. Adică, întreabă clar printr-un îndemn specific la acțiune.

Cred că a sosit momentul să ne oprim și să discutăm în detaliu despre CTA.

Cum să închideți e-mailul: CTA

Dacă te uiți la el, indiferent de tipul de e-mail pe care îl trimiți, practic toți am vorbit despre îndemnul la acțiune.
Este la fel de important să scrii un subiect atrăgător pentru a încuraja deschiderea e-mailului, precum este să îl închei cu un CTA bun care te invită să faci clic.
Dar ce este o chemare la acțiune sau CTA?
Nici mai mult, nici mai puțin decât următorul pas pe care doriți să îl facă cititorul.
Într-un e-mail de vânzări, CTA va fi un link către pagina de vânzări.
Într-un buletin informativ care anunță noua dvs. postare, CTA va fi linkul către postare.
Într-un e-mail de sondaj, CTA poate fi o întrebare simplă sau un link către un formular.
După cum îți imaginezi, un îndemn eficient la acțiune este unul care atinge o rată de conversie ridicată.

Cum construiești un CTA perfect?

În primul rând, trebuie să te gândești la scopul e-mailului.
De ce trimiți acel e-mail? Răspunsul îți va spune ce acțiune dorești să ia abonatul tău atunci când termină de citit și îți va oferi indicii despre cum să abordezi îndemnul la acțiune.
Îți lăsăm cele mai importante chei de care trebuie să ții cont atunci când creezi un CTA:

Un e-mail, un CTA: asigurate că există o singură destinație într-un e-mail. Dacă îți amețești cititorul cu mai multe opțiuni, este posibil să nu facă clic nicăieri.

Evidențiază un beneficiu: în loc de „faceți clic aici” sau „Cumpărați serviciul X aici”, transforma CTA într-un beneficiu. De exemplu, „Vreau să îmbunătățesc conversiile campaniilor mele de marketing prin e-mail”.

Utilizează un verb de acțiune: începe CTA cu un verb de acțiune mai degrabă decât cu un substantiv sau un adjectiv.

Vorbește la persoana întâi: scrie verbul din punctul de vedere al clientului tău. De exemplu, „Spune-mi cum să îmi îmbunătățesc profilul Instagram” versus „Îmbunătățește profilul tău Instagram”.

Include cuvinte care invită la acțiune: „acum”, „azi”, „acum”.
Asigurate că CTA iese în evidență dintr-o privire dintr-un rest.
Dacă incluzi un buton, utilizează-l pe cel portocaliu.
Verifica dacă link-ul funcționează: dacă îndemnul la acțiune este un link, te rog, înainte de a-ti trimite e-mailul, asigurate că funcționează și duce la destinația corectă!

Dorești și mai multe exemple pentru campaniile tale de e-mail marketing?
Dacă găsești utile informațiile pe care le-ai citit în acest articol, foloseste-le! Îmbogățește aceste idei cu propriul ton și stil și experimentează!

Ești in un moment de multa munca dar simți ca rezultatele nu sunt pe măsura?
Nimic mai simplu, scrie-ne unde ești si unde vrei sa fii si vom gasi cea mai bună cale pentru tine.

Contacteaza-ne!

Leave a Reply