Skip to main content

De multe ori ne concentrăm pe găsirea de noi clienți atunci când vedem că vânzările noastre stagnează sau, mai rău, sunt în scădere. Când nu ne dăm seama că este mult mai ușor și mai ieftin să captăm atenția celor care au făcut deja achiziții în afacerea noastră de e-commerce.

Și despre asta este vorba în acest articol.Vrem să vă arătăm câteva strategii pentru a impacta din nou acei clienți care au cumpărat deja de la tine.

Îmbunătățește-ți propunerea de valoare pentru a atrage atenția asupra afacerii tale de e-commerce

Clienții se întorc mereu acolo unde au fost fericiți. Dacă produsul tău îi avantajează, dar ei primesc o soluție mai ieftină în altă parte… Ce faci ca să nu te abandoneze? Asigură-te că le oferi mai mult decât concurența. Dacă acești clienți au primit deja alte opțiuni, ar trebui să vă concentrați pe crearea unei noi propuneri de valoare care să-i facă să revină.

Cum poți realiza asta? Nu le oferi doar un produs, fă din achiziție o experiență completă. De la serviciul pentru clienți până la un mic cadou la cumpărături, fiecare detaliu se adaugă.

Creați de acum o listă cu acele modificări pe care le poți face, astfel încât să vă alegeți cu cea mai bună decizie de cumpărare.

Profită de baza de date a afacerii tale de e-commerce

Dacă ți-au împărtășit informații de contact, folosește-le cu înțelepciune! Nu trimite e-mailuri spam sau o listă de produse pe care să le cumpere. Oferă-le valoare! Acesta va fi întotdeauna cel mai bun mod de a cultiva relații cu clienții tăi și de a te menține poziționat în mintea lor. Toate companiile au cu ce să contribuie, inclusiv mărcile personale, avem o mulțime de informații de împărtășit…

Oferă un atelier online pentru clienții tăi

Ce mod este mai bun de a te simți parte dintr-un brand decât învățând din el? Acest lucru îi va face pe clienții tăi să se simtă apreciați și exclusivi. Un atelier numai pentru cei care au cumpărat de la tine și fac parte din comunitatea ta de consumatori, unde oferi o discuție de mare valoare și impact.

Întreabă-i ce ar dori să învețe de la tine și elaborează o schiță cu cele mai frecvente răspunsuri. Nu putem fi egoiști cu cunoașterea. Mulți dintre cei care cumpără de la tine, te admiră și trebuie să le mulțumim într-un fel.

Te poți gândi la o modalitate mai bună decât să le arăți cum pot ajunge acolo unde tu ești?

Cum poți face asta?

  • Întreabă în baza ta de clienți: trimiteți un e-mail, un mesaj WhatsApp, folosește canalul de comunicare pe care îl împărtășesc și fii cel mai potrivit pentru client.
  • Creează o schiță: Creează un plan, ce vei preda, beneficiile înscrierii, amintește-ți că conținutul tău gratuit trebuie să fie mai bun decât conținutul plătit al concurenței.
  • Fă Promovare: invită-ți clienții, nu o face o singură dată, spune-le ce vor învăța și cât de uimitor va fi să participe. Reafirmează-ți propunerea de valoare.
  • Mai oferă și altceva: un ghid, un ebook, un șablon, arată că ești o opțiune unică pe piață și că apreciezi să te aleagă.

Lansează o nouă ofertă pentru a atrage atenția asupra afacerii tale de e-commerce

Crezi că clienții tăi s-au plictisit de același lucru? Pune-te la treabă și proiectează un nou produs, oferă un nou serviciu, diversifică-ți afacerea. Aceasta este o modalitate grozavă de a le atrage atenția într-un mod mare. Un produs sau un serviciu bun, conceput pentru ei, conceput la comandă. Spune-ne, nu este o idee bună?

Inovarea îți permite să ajungi la clienții tăi și, de asemenea, la un nou segment de piață. Cercetează nevoile pe care nu le-ai abordat, detaliile pe care le neglijezi și asigură-te că creezi o opțiune excelentă pentru clienții tăi.

Ideea va fi întotdeauna că ei se simt în centrul mărcii și că toată atenția se îndreaptă către ei.

Menținerea unei bune comunicări cu clienții tăi este principalul lucru.

 

Contacteaza-ne!

Leave a Reply