Skip to main content

Fiecare rețea socială are propriile cuvinte cheie.Ai putea spune: dar nu mai contează SEO pentru site-uri web? Și vă răspundem: SEO contează pentru tot conținutul la nivel digital.

Ca și consumator, când cauți un produs sau un serviciu, ce faci mai întâi? Localizezi marca pe rețelele de socializare. Chiar dacă te afli în browser, în multe ocazii, apare prima dată profilul companiei respective într-o anumită rețea socială. Și noi, în calitate de consumatori, credem: dacă are un profil și un angajament bun cu adepții, atunci este un brand în care putem avea încredere.

Vezi? Suntem siguri că, cu acel exemplu ca și tine, mulți se vor identifica și poate nici măcar nu au observat acest lucru. De asemenea, este adevărat că în unele rețele sociale cuvintele cheie cântăresc mai mult decât în ​​altele, dar în niciuna dintre ele nu mai sunt importante sau rămase în urmă.

Cuvinte cheie în funcție de rețeaua socială

Continuând cu exemplul pe care vi l-am dat anterior, trebuie să subliniem înainte de a începe să explicam motoarele de căutare pe care le au prin rețeaua socială. Deja acolo îți dai seama că atunci poziționarea SEO în aceste canale este la fel de importantă ca și site-urile web, dacă dorești ca și conținutul tău să fie poziționat.

Mai precis: motoarele de căutare ale rețelelor sociale sunt la fel de importante ca și marile motoare de căutare, Google, Yahoo etc. 

Sa începem!

Instagram și cuvintele sale cheie pentru poziționarea SEO

Pentru a-l face mult mai relevant, până de curând Instagram a făcut ca o prioritate să găsească conținut datorită hashtag-urilor. Platforma însă a anunțat că va fi posibilă căutarea prin cuvinte cheie.

Aceste cuvinte cheie vin pe această platformă importantă, deoarece managerii săi au înțeles importanța poziționării SEO. Și chiar și cu clienții noștri se întâmplă același lucru, nu toată lumea înțelege utilizarea hashtag-urilor. Mulți oameni au găsit această metodă dificilă și nu au putut crea o strategie profitabilă în profilul lor și de aceea această nouă funcționalitate vine să ofere mai multă ușurință utilizatorilor.

Unde contează cuvintele cheie pe Instagram?

 • Nume
 • Biografie
 • Hashtag-uri legate de marcă
 • Subtitrare a oricărei postări din profil

Facebook și cuvintele sale cheie

Multe motoare de căutare clasifică conținutul Facebook datorită utilizării bune a cuvintelor cheie. Și apoi insistăm din nou: conținutul este încă regele SEO.

Facebook te va servi prin cuvinte cheie, va avea mai mult trafic pe web și va îmbunătăți SEO-ul tuturor site-urilor tale. Deci, unde pot fi încorporate cuvintele cheie? În aceleași locuri ca Instagram.

Twitter este minunat cu cuvintele sale cheie

Accesează motorul de căutare al acestei rețele sociale și introdu orice cuvânt cheie care reprezintă sau identifică ceva legat de marca, produsele sau serviciile tale. Vei vedea câte postări apar cu conținut relevant și care te vor interesa.

Și nu numai că are impact în motoarele tale de căutare, în motoarele de căutare mari, cum ar fi Google, poți, de asemenea, să poziționezi un Twitter cu cuvinte cheie. De fapt, cei care decid să facă publicitate pe Twitter pot viza publicul după cuvinte cheie. Acesta este un motiv suficient pentru a acorda atenție cuvintelor cheie din această rețea socială.

Aici pot fi prezenți și în nume, în hashtag-urile pe care le folosești și mai ales în twitter-urile pe care le faci. Amintește-ți că aici ai mai puține caractere, așa că în precizia mesajului tău trebuie să te asiguri că le plasezi corect.

Cum lucrez cu cuvinte cheie pe LinkedIn?

Funcționează în același mod, dacă te poziționezi în motorul de căutare LinkedIn ai multe oportunități de a te poziționa și în motoarele de căutare mari.

LinkedIn nu este strict pentru căutarea unui loc de muncă, de fapt nu este obiectivul principal, deși multe publicații de acest stil sunt încă văzute. Aceasta este o rețea socială pentru a te poziționa în zona ta profesională și, astfel, pentru a câștiga mult mai multă vizibilitate. Ai multe locuri pentru a-ți poziționa SEO cu cuvintele cheie: 

 • Numele și titularul profesionist
 • Articole, subtitrare de videoclipuri, imagini, carusele etc.
 • Buletin informativ
 • Rezumat, experiență, educație, abilități etc.

Cuvintele cheie pe YouTube

În ciuda faptului că publicațiile lor sunt toate în format video, va fi dificil pentru cineva să îți găsească conținutul dacă nu faci SEO bine. De fapt, motorul de căutare YouTube este foarte puternic și fiind parte a unuia dintre cele mai importante motoare de căutare (Google), evident, trebuie să ieși în evidență mult mai mult pentru a apărea.

Unde contează cuvintele cheie pe YouTube?

 • Suport video
 • Descriere video
 • Cuvintele cheie pe care le definești atunci când încarci videoclipul
 • Aceleași comentarii pe care oamenii le lasă la videoclipurile tale

Postezi cuvinte cheie la întâmplare?

Nu, nimic în marketing, social media sau publicitate nu ar trebui să fie aleatoriu. Pentru a te ajuta să te poziționezi, nu ar trebui să plasezi „pui prăjit” peste tot, deoarece ai un restaurant cu „pui prăjit”.

Trebuie să fii mai strategic și mai analist atunci când îi definești pe cei care te identifică cu adevărat și te vor ajuta să îți îmbunătățești SEO-ul. Pentru a avea succes cu cuvintele cheie trebuie să:

 • Postezi conținut de calitate.
 • Creezi tactici pentru comunitatea ta pentru a-ți partaja conținutul.
 • Optimizezi pe cât posibil toate site-urile și profilurile tale sociale.
 • Încurajezi interacțiunea pe toate platformele tale.

Contacteaza-ne!

Leave a Reply