Skip to main content

Gândirea creativă în marketing este ceea ce a permis multora să nu înceteze niciodată să crească și să construiască lucruri cu adevărat extraordinare.

Gândește-te la asta, dacă te limitezi doar la ceea ce știi deja și nu îndrăznești să mergi mai departe, te reții și nu permiți capacităților și abilităților tale să se dezvolte în continuare.

Dacă aș fi întrebat clienții de ce au nevoie, mi-ar fi spus un cal mai rapid

Henry Ford

Cum poți dezvolta gândirea creativă și inovatoare?

Este adevărat că există oameni care au în mod natural o gândire creativă mai mult decât alții, dar, la fel ca toate abilitățile, este ceva pe care îl poți antrena și dezvolta. Pentru a face acest lucru, îți lăsăm câteva idei:

  • Ieși din zona ta de confort

Dacă faci întotdeauna același lucru, nu te poți aștepta să obții rezultate diferite. Prin urmare, este important să nu-ți fie frică de schimbări, experiențe noi, abordări noi, rutine noi etc. Pentru că există un lucru clar: dacă nu îl încerci, nu vei ști niciodată dacă funcționează.

  • Fii curios

Nu trebuie să te limitezi doar la subiecte legate de domeniul tău. Afla lucruri noi, cercetează ceea ce îți atrage atenția. Cunoașterea nu are limite!

  • Fă-ți timp să citești

Lectura este dovedită că ne ajută să ne îmbunătățim imaginația. Petrecerea timpului citind în fiecare zi te va ajuta să îți  menții mintea activă și să dezvolti gândirea creativă.

  • Ia notițe

Oamenii creativi iau adesea notițe în viața lor de zi cu zi. Lucruri care îți atrag atenția pe site-uri web, cărți, filme, situații specifice… Tot ce te interesează, nu uita să îl scrii.

  • Gândirea în afara limitei în lumea marketingului

Marketing-ul, o lume în continuă evoluție și schimbare, această mentalitate este necesară dacă dorești să ieși în evidență și să te poziționezi ca expert. Vreau să-ți arăt un exemplu foarte clar despre modul în care gândirea în afara limitei poate fi în multe cazuri soluția la o problemă.

Enigma în 9 puncte

Această enigmă a fost creată de Sam Lloyd, unul dintre cei mai mari creatori de puzzle-uri din America. Provocarea pusă este de a uni toate punctele cu 4 linii drepte și fără a ridica mâna de pe hârtie. Îndrăznești să o încerci?

Instrucțiunile sunt simple. Cu toate acestea, este nevoie de gândire creativă pentru a găsi soluția. Mintea noastră tinde să se limiteze la ceea ce este deja cunoscut și când vedem cele 9 puncte ne imaginăm un pătrat, o cutie, din care nu ar trebui să cadă liniile. Dar cine a spus că nu putem ieși?

Gândește în afara limitei

Pentru a ajunge la soluție, este necesar să ieși din pătratul imaginar, și să gândești în afara limitei.
Gândirea creativă și dezvoltarea abilităților tale analitice și strategice este formulă câștigătoare
Toți cei interesați de marketing știți că este o lume foarte competitivă și că, pentru a ieși în evidență, trebuie să fii capabil să faci ceva diferit, să inovezi și să concepi strategii extraordinare axate pe obținerea de rezultate. Asta îți va permite să te diferențiezi de restul și să te poziționezi ca expert.

Și cum o obții?

În primul rând, prin dezvoltarea abilităților tale analitice. Deoarece analiza și auditul este primul pas, înainte de proiectarea oricărei strategii.
În al doilea rând, definirea obiectivelor și gândirea întotdeauna la proiectarea unei strategii axate pe găsirea de soluții (amintește-ți puzzle-ul, doar concentrându-te pe găsirea soluției și gândind fără limite, ajungi la ea).
În cele din urmă, inovația este ceea ce îți permite să rămâi mereu în frunte și să atingi acel wow pe care-l căută clienții tăi.

 

Contacteaza-ne!

Leave a Reply