Astăzi, internetul permite oricărei afaceri, mari sau mici, să facă publicitate.

 

Înainte, când singurele mijloace de a crea campanii erau ziare, reviste, radio și televiziune, era dificil pentru orice companie să acceseze aceste resurse. Prețurile și logistica ar putea fi foarte dificile. Acum, prezența globală a tuturor tipurilor de dispozitive și suporturi conectate și răspândirea social media oferă oportunitatea de a ajunge la viitorii clienți în moduri complet noi.

Mass-media tradițională își pierde acoperirea.
Publicitatea pe rețelele de socializare oferă unele avantaje substanțiale.

Oamenii petrec tot mai mult timp pe rețelele de socializare, împărtășind și consumând cantități mari de informații. Vă permite să ajustați bugetele mult mai ușor și, în același timp, ne face mai ușor să folosim informațiile pe care clienții înșiși le generează pentru a contura modalitățile prin care le atingem.

Acest val de informații care este acum disponibil permite noilor tehnici și tehnologii, precum big data și algoritmi de învățare automată, să fie încorporate foarte ușor în campanii. Companii precum Facebook oferă într-un mod aproape transparent posibilitatea de a optimiza căutările și de a adapta campaniile, pentru a-și găsi în mod optim viitorii clienți. Astfel, este relativ ușor să creați strategii care să poată utiliza o serie de resurse care până de curând erau doar science fiction.

Puterea unui telefon mobil depășește în prezent capacitatea computerelor care au fost folosite pentru a duce omul pe Lună.

În același mod, capabilitățile de analiză și căutare de astăzi, în cadrul marketingului, depășesc multe dintre ceea ce ar putea fi visele marketerilor de acum câțiva ani. Cu toate acestea, toată această capacitate nu este lipsită de riscuri. Uneori trebuie să aveți capacitatea de a planifica strategic campanii și de a înțelege procesele care funcționează. Indiferent cât de avansate sunt mijloacele pe care le folosim, nu trebuie să uităm importanța principiilor. Pentru că dincolo de tehnicile și resursele pe care le putem folosi, trebuie să avem în vedere ceea ce servește ca bază și îl susține.

Dacă cunoașteți principiile, nu va trebui să învățați o mie de tehnici. Dacă cunoașteți principiile, vă puteți crea propriile tehnici.

Și unul dintre principiile de bază este că, mai mult decât mediul pe care îl folosim, avem întotdeauna de-a face cu oameni. Oameni cu care comunicăm folosind limbajul.

De aceea, atunci când dezvoltați o campanie, este important să lucrați cu limbajul astfel încât acesta să nu capteze doar atenția clienților, ci să reflecte și realitatea modului de a fi și a ceea ce reprezintă cu adevărat.

Leave a Reply